Güç Kardeşler

23.01.2013 4604

 

Okumayı ve okutmayı ilke edinen ve eğitimin sonu olmadığı inancında olan baba Gazi Ömer Vehbi Güç ve çocuklarının başarılı ve faydalı insanlar olmaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan anne Şefika Güç’ün evlatları;

Prof. Dr. Ülker Güç;

            İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Öğretim Üyesi, Fakülteden mezun olduktan sonra Ağız Diş ve Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim dalında yıllarca severek ve azimle çalışarak profesörlüğe yükselen sayısız Diş Hekimi, Doçent ve Profesör yetiştirilmiş olan Ülker Hoca’nın en büyük arzusu, aynı istek ve azimle nice nesillerin yetişmesine vesile olmaktır.

Uzman Dr. Behram Çetin Güç;

             İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İç Hastalıkları İhtisası yapmış, çok sevdiği ve saygı duyduğu mesleğini hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak senelerce yapmış, hastalarına derman olmayı vazife edinmiştir. Dileği bu mesleği seçenlerin de aynı duygularla sevgi ve şefkatle hastalarının yanlarında olmalarıdır.

Avukat Şaziye Güç;

            İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Bir süre serbest avukat olarak çalışmış, sonra İstanbul Belediyesi Avukatı olarak mesleğine devam etmiş ve müşavir avukat olarak emekli olmuştur. “Avukatlık mesleğinde hak ve adaletin peşinde koşmak zor bir iştir. Ama başarıldığı ve hak yerini bulduğu zaman duyulan haz tarif edilemez bir duygudur” diyen Avukat Şaziye Güç; çalışmayı, araştırmayı, muhakeme etmeyi seven, yüzü dünyaya dönük, yeniliklere açık araştırmayı seven gençlere bu mesleği tavsiye etmektedir.

Biz Güç Kardeşler olarak;

Güç Kardeşler Anadolu Lisesi’nden Mezun olan gençlerimizle diğer bütün gençlerimizin seçecekleri mesleklerde kararlı ve başarılı olmaları, mesleklerini severek yapma mutluluğuna ve verimliliğine erişmelerini dileriz.

            Gençlerimizin hedeflerine ulaşmasında bir basamak teşkil etmenin sonsuz gurur ve heyecanı çok yoğun bir şekilde yaşamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini O’nun İlke ve İnkılapları doğrultusunda benimseyip en yüksek seviyeye çıkarma bilinç ve erdemini taşımalıyız. İnsanlığa hizmet konusunda gençlerimizin çok faydalı olacaklarını tüm kalbimizle inanıyor, yarınlarımızın umudu siz Güç Kardeşler Anadolu Lisesi öğrencilerinden geleceğe yönelik yüksek başarılarınızı büyük bir inançla bekliyoruz.